Στο StudentLife, εδώ και 3 χρόνια  παράγουμε ψυχαγωγικό περιεχόμενο όπως άρθρα, quizzes και βίντεο για τις ηλικίες 18-34. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ενδιαφέρον να αναλύσουμε το traffic μας και να εντοπίσουμε τα σημαντικότερα trends σχετικά με την τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι millennials για να καταναλώσουν το περιεχόμενου μας.

 

Με δεδομένο ότι πάνω 100.000 νέοι επισκέπτονται το StudentLife κάθε μήνα, τα trends που εντοπίσαμε είναι αρκετά αξιόπιστα και σίγουρα θα ισχύουν και σε άλλες πλατφόρμες που αποτείνονται σε αυτές τις ηλικίες.

1Η μεγάλη αύξηση των Android και η μεγάλη πτώση των Windows

Με τη δυναμική είσοδο των smartphones στην καθημερινότητα των νέων, παρατηρούμε και σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τα operating systems. Τα Windows παρουσιάζουν μεγάλη πτώση, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον οι νέοι στρέφονται mobile και εκεί τα Windows απουσιάζουν εντελώς. Σε αντίθεση με τα Android, τα οποία έχουν κερδίσει την κούρσα στα smartphones και γι’ αυτό παρατηρούμε μια μεγάλη αύξηση στα ποσοστά τους από το 2014 (32%) μέχρι το 2016 (56%).

2Και ο νικητής…Chrome

Όσον αφορά τους browsers, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μάχη μεταξύ δύο, Chrome και Safari. O Chrome να είναι ο απόλυτος “βασιλιάς” με 69% με το Safari να ακολουθεί με 21%. Δύο από τους παλαιότερους browsers έχασαν ξεκάθαρα τη μάχη με τον Firefox να είναι μόνο στο 3% και τον Explorer στο 1%. Το 2017, οι τελευταίοι 2 αναμένεται να απουσιάζουν εντελώς από αυτή τη γραφική παράσταση.

 

3Ξεκάθαρη μάχη για δύο

Το σημαντικότερο στοιχείο σε αυτή τη γραφική, δεν είναι οι αλλαγές από χρόνο σε χρόνο αλλά τα δεδομένα που έχουμε για το 2016. Σχεδόν 3 στους 4 millennials έχουν Android phones(!) και 1 στους 4 Apple phones.

4Οι millennials επιλέγουν Mobile!

Και ίσως η σημαντικότερη γραφική από αυτή την ανάλυση. Μέσα σε 3 χρόνια, η κατανάλωση του περιεχομένου από mobile έχει αυξηθεί από 42% σε 72%, με τα ποσοστά από desktop να μειώνονται σε 24%. Όσον αφορά τα tablets, με βάση τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας, συμπεραίνουμε ότι δεν έχουν καταφέρει να μπουν στην καθημερινότητα των νέων.

*Οι πιο πάνω γραφικές παραστάσεις είναι αποτέλεσμα ανάλυσης των δεδομένων του StudentLife.com.cy με τη χρήση Google Analytics, για τα έτη 2014, 2015 & 2016. 

Κάνε εγγραφή στο StudentLife Insights Newsletter για να είσαι up-to-date με ότι παίζει στον κόσμο των νέων. Κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα στο inbox σου!