Θυμάστε τον πανικό που είχε γίνει για το Pokemon Go το περασμένο καλοκαίρι; Εμείς το θυμόμαστε, και πολύ καλά μάλιστα, αφού μας βοήθησε να κλείσουμε 5-digit contracts με brands!

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σας πώς καταφέραμε να αναγνωρίσουμε το μεγαλύτερο trend του καλοκαιριού και τι κάναμε για να το εκμεταλλευτούμε.

Το περασμένο καλοκαίρι αναπτύξαμε το StudentLife Creativity Lab, το  οποίο δίνει την ευκαιρία σε δημιουργικούς φοιτητές να δουλέψουν σε αληθινά projects του StudentLife και των συνεργατών του.

Σε μια συνάντηση που είχαμε τον περασμένο Ιούλιο (Τρίτη 19 Ιουλίου), ο Κωνσταντίνος, ένας από τους φοιτητές του Creativity Lab, μας είχε αναφέρει για το μεγάλο trend που δημιουργήθηκε με την είσοδο του Pokemon Go στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, είχε προτείνει να κάνουμε ένα event στη Λήδρας, όπου θα καλούσαμε τους λάτρεις του παιχνιδιού να μαζευτούν, να γνωριστούν και να απολαύσουν το παιχνίδι.

Και έτσι κάναμε.

Μέσα σε 3 μέρες οργανωθήκαμε, αναπτύξαμε την ιδέα,  και ανακοινώσαμε το event: StudentLife Catch ‘Em All @ Ledras.

13775401_1039882759471341_5895884172558684770_n

Το event είχε ανακοινωθεί Σάββατο 23 Ιουλίου και θα γινόταν μετά από 5 μέρες, Πέμπτη 28 Ιουλίου. Το ενδιαφέρον που κέρδισε αυτό το event δεν περιγράφεται.

Μέσα σε λίγες ώρες, περισσότερα από 300 άτομα είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στο event. Αρκετές ιστοσελίδες και ραδιοφωνικά προγράμματα είχαν κάνει αναφορά στη διοργάνωση του πρώτου Pokemon Go event στην Κύπρο. Και αρκετά brands είχαν δείξει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο event.

Δεν πιστεύαμε πόσο attention είχε κερδίσει! Διοργανώσαμε αρκετά events στο παρελθόν αλλά αυτό ήταν το πιο εύκολο. Γιατί; Γιατί πήγαμε με το trend και δώσαμε στον κόσμο κάτι το οποίο αναζητούσε εκείνη την περίοδο.

Και φτάνουμε στην ημέρα του event, το οποίο θα άρχιζε στις 21:00 το βράδυ. Στις 20:00 είχαν φτάσει ήδη δύο τηλεοπτικοί σταθμοί και αρκετοί αντιπρόσωποι ιστοσελίδων για να καλύψουν το event. Ακόμα και live κάλυψη στο δελτίο ειδήσεων συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε. Και το σημαντικότερο, σαν StudentLife δεν είχαμε επικοινωνήσει με κανέναν. Ούτε και ένα press release!

pokemon-go-event-mobile-1

Όσον αφορά τον κόσμο; Απίστευτος αριθμός, η πλατεία γέμισε με περισσότερους από 500 νέους (και όχι μόνο!), οι οποίοι είχαν έρθει να γνωριστούν με άλλους λάτρεις του παιχνιδιού και να περάσουν καλά.

    pokemon-go-event-mobile-4-696x418

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό ήταν ένα super trend και πάει. Ένα trend όμως, το οποίο μας έχει διδάξει πολύ σημαντικά μαθήματα:

? Αναγνωρίσαμε το trend, χάρη στη στενή συναναστροφή με το community μας

? Κινηθήκαμε πάρα πάρα πολύ γρήγορα. Η ιδέα ρίχθηκε στο τραπέζι Τρίτη, το event ανακοινώθηκε Σάββατο και την επόμενη Πέμπτη 500 άτομα μαζεύτηκαν στη Λήδρας.

? Δώσαμε στον κόσμο κάτι που ήθελε πραγματικά

? Και όλο το attention στράφηκε στο StudentLife! Ο κόσμος έκανε engage με το StudentLife και το event, τα media βρήκαν ένα ενδιαφέρον θέμα να ασχοληθούν και το StudentLife μπήκε στο ραντάρ συγκεκριμένων brands, με τα οποία πετύχαμε 5-digit contracts. Και τώρα είναι στο χέρι μας να πετύχουμε τα όσα υποσχεθήκαμε ?

Δεν ημασταν οι μονοι που αναγνωρισαμε το trend, απλα ημασταν οι μονοι που κινηθηκαμε αμεσα και καταφεραμε να κερδισουμε το attention, με ολα τα θετικα που αυτο συνεπαγεται!

pokemon-go-event-6 pokemon-go-event-mobile-2 pokemon-go-event-mobile-3 pokemon-go-event-23 pokemon-go-event-35 pokemon-go-event-39

Εάν σε ενδιαφέρουν τέτοιου είδους insights για τη νεολαία της Κύπρου, κάνε εγγραφή στο StudentLife Insights Newsletter συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου πιο κάτω, και κάθε Τρίτη πρωί θα μοιραζόμαστε μαζί σου κάτι ενδιαφέρον.

Κάνε εγγραφή στο StudentLife Insights Newsletter για να είσαι up-to-date με ότι παίζει στον κόσμο των νέων. Κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα στο inbox σου!