Μια από τις πιο πετυχημένες μεθόδους προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών που στοχεύουν φοιτητές, είναι οι προωθητικές ενέργειες μέσα στα Πανεπιστήμια (on-campus marketing).

Ο κυριότερος λόγος που αυτή η επιλογή δουλεύει είναι γιατί σου δίνει την ευκαιρία να βρεις τους φοιτητές μαζεμένους σε ένα χώρο. Και τις πλείστες φορές χωρίς ανταγωνισμό, αφού ελάχιστες εταιρείες το εκμεταλλεύονται.

Φυσικά υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που πολλές εταιρείες δεν προτιμούν το on-campus marketing:

  • Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αφού πρέπει να επικοινωνήσεις με κάθε Πανεπιστήμιο ξεχωριστά για να εξασφαλίσεις άδειες
  • Χρειάζεται πολλή προετοιμασία για να ετοιμαστεί μια ενέργεια, που θα κερδίσει την προσοχή των φοιτητών
  • Χρειάζεται να βρεις τα κατάλληλα άτομα που θα μπορέσουν να εκτελέσουν τις προωθητικές ενέργειες αποτελεσματικά

Παρόλ’ αυτά, εμείς στο StudentLife πάντα προτείνουμε το on-campus marketing στους συνεργάτες μας, αφού όταν το εκτελέσεις σωστά τότε τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Πάμε να δούμε τα 5 tips που πρέπει να λάβει υπόψη της οποιαδήποτε εταιρεία επιθυμεί να εκτελέσει μια πετυχημένη καμπάνια μέσα στα Πανεπιστήμια.

 

1Επέλεξε τα κατάλληλα Πανεπιστήμια/Κολέγια

Το κάθε πανεπιστήμιο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες όσον αφορά τους χώρους στους οποίους μπορείς να ετοιμάσεις ένα on-campus campaign. Κάποια προσφέρουν στεγασμένους χώρους, κάποια εξωτερικούς χώρους και κάποια και τα δύο.

Επίσης, όσο παράξενο και αν ακούγεται, οι φοιτητές διαφέρουν από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο. Υπάρχουν πανεπιστήμια όπου οι φοιτητές είναι πιο δεκτικοί σε προωθητικές ενέργειες, σε σύγκριση με άλλα πανεπιστήμια.

2Επέλεξε τις κατάλληλες ημερομηνίες, μέρες και ώρες

Αναλόγως πανεπιστημίου, οι ημερομηνίες, μέρες, ακόμη και ώρες που μπορείς να ετοιμάσεις ένα πετυχημένο on-campus campaign, διαφέρουν. Για παράδειγμα, τα δημόσια πανεπιστήμια ξεκινούν πιο γρήγορα απ’ ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Επιπλέον, κάποια πανεπιστήμια έχουν μέρες όπου οι φοιτητές δεν πηγαίνουν πανεπιστήμιο. Και φυσικά υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες, οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη κίνηση από φοιτητές.

3Σκέψου δημιουργικά. Ένα απλό περίπτερο δεν είναι αρκετό

Ναι μπορείς να βρεις τους φοιτητές σε ένα χώρο, ναι μπορεί να είσαι η μόνη εταιρεία στο χώρο, αλλά αν δεν τους προσφέρεις κάτι ξεχωριστό, τότε το αποτέλεσμα θα είναι να μην σε λάβει κανείς υπόψη του.

Η καλύτερη επιλογή είναι να τους προσφέρεις μια όμορφη εμπειρία, μέσω της οποίας φυσικά θα έχεις την ευκαιρία να τους ενημερώσεις για τα προϊόντα/υπηρεσίες/προσφορές σου. Πρόσφατο παράδειγμα, το Huge Bowling που είχαμε διοργανώσει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Αυτό κι αν κέρδισε την προσοχή των φοιτητών!

4Επέλεξε τα κατάλληλα άτομα

Και την πιο σπουδαία ιδέα να ετοιμάσεις, αν δεν έχεις τα κατάλληλα άτομα που θα μπορούν με ευκολία να μιλήσουν τη “γλώσσα” των φοιτητών, τότε πάλι τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Επίσης, αυτά τα άτομα θα πρέπει να είναι σε συνεχή κίνηση στο χώρο και να καλούν τους φοιτητές στο περίπτερο. Αλλιώς, πολύ λίγοι θα σε πλησιάσουν, ακόμη και με ένα ωραίο παιχνίδι.

5Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία για όμορφο περιεχόμενο

Εάν κάνεις όλα τα πιο πάνω με επιτυχία, τότε θα έχεις και την ευκαιρία να παράξεις πολύ όμορφο περιεχόμενο από τις δραστηριότητες μέσα στα πανεπιστήμια. Φωτογραφίες, βίντεο και άρθρα που θα παρουσιάζουν πόσο ωραία έχουν περάσει οι φοιτητές στην προωθητική ενέργεια που έχετε εκτελέσει. Έτσι, όχι μόνο κερδίζεις την προσοχή των φοιτητών που βρήκες στα πανεπιστήμια, αλλά και πολλών άλλων, μέσω της προώθησης του περιεχομένου στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

Η επιλογή για προωθητικές ενέργειες μέσα στα πανεπιστήμια είναι απαιτητική, αλλά αν ακολουθήσεις τα σωστά βήματα, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Εάν ενδιαφέρεσαι κι εσύ για κάτι τέτοιο, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος αφού τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου επιστρέφουν οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια τους.

Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Πάρε μας τηλέφωνο στο 7000 9920 ή στείλε μας ένα email στο [email protected] και θα σου λύσουμε όλες τις απορίες.

Κάνε εγγραφή στο StudentLife Insights Newsletter για να είσαι up-to-date με ότι παίζει στον κόσμο των νέων. Κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα στο inbox σου!