1Τα Instagram Stories ευαισθητοποιούν το κοινό!

Σημαντικό εργαλείο για τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς φαίνεται να είναι το Stories Feature στο Instagram. Πιο συγκεκριμένα, με την προσθήκη της “swipe-up” επιλογής στα Stories, οι χρήστες μπορούν εύκολα να “μεταφερθούν” σε ιστοσελίδες που θα τους ενθαρρύνουν να δράσουν άμεσα ή και να προσφέρουν. Για παράδειγμα, το “Malala Fund”, που στοχεύει στη μόρφωση των κοριτσιών στις αναπτυσσόμενες χώρες, πέτυχε να έχει περισσότερα Click Through Rates (CTR) στην ιστοσελίδα της, παρά από το Facebook, το Twitter και τα emails (Fast Company).

2Οι Millennials προτιμούν τα γραπτά μηνύματα όταν επικοινωνούν με τα brands!

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το OpenMarket το 48% των νέων θα προτιμούσε να λαμβάνει υπενθυμίσεις ή alerts από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο κινητό τους, παρά σε email, στα social media ή τηλεφωνικώς. Σημαντικό είναι και το ότι το 80% των Millennials περιμένουν τη μέρα που θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τα brands μέσω ενός γραπτού μηνύματος, αντί τηλεφώνου. Το 20% των ερωτηθέντων δεν λαμβάνει γραπτά μηνύματα από οποιαδήποτε επιχείρηση, ενώ το 60% δήλωσε πως λαμβάνει 5 ή λιγότερα μηνύματα την εβδομάδα (Chief Marketer). 

3Οι Millennials μειώνουν τη διάρκεια των αγώνων μπάσκετ!

Ένας κανονικός αγώνας μπάσκετ μοιάζει “κουραστικός” σε ένα κοινό που αρέσκεται σε σύντομο περιεχόμενο! Έτσι, η επιτροπή ανταγωνισμού του NBA κλήθηκε να αποφασίσει για το ποια κομμάτια του παιχνιδιού είναι “περιττά” και σε ποια σημεία του αγώνα η προσοχή των νέων αποσπάται. Η μείωση της διάρκειας των αγώνων μπάσκετ, δεν είναι κάτι νέο για το άθλημα, καθώς στο παρελθόν είχε μειωθεί ο αριθμός των βολών “φάουλ” και των time-outs με στόχο να βελτιωθεί ο αγώνας ως προϊόν (Yahoo Sports).

4Millennials: Η αξία πάνω από την ευκολία!

Η Goldman Sachs αποκαλύπτει πως οι προσπάθειες των retailer για διάθεση των προϊόντων τους σε βολικές τοποθεσίες δεν θα καρποφορήσουν όσον αφορά το κοινό των Millennials, καθώς οι νέοι εστιάζουν στην “αξία” των προϊόντων. Με περιορισμένους πόρους, οι νέοι θέλουν να κάνουν αγορές που αξίζουν για αυτούς, π.χ. διάφορες εμπειρίες, και να πάρουν τις πιο συμφέρουσες τιμές, ακόμα και αν χρειαστεί να περιμένουν (Business Insider).  

5Milliennials: Δεν φαίνεται να τους ανησυχεί η σύνταξη όσο ο καφές!

Οι Millennials ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για καφέ, παρά να φυλάξουν για τη μελλοντική σύνταξή τους! Το App επενδύσεων Acorns, που διεξήγαγε την εν λόγω έρευνα στις Η.Π.Α., αναδεικνύει ότι 45% των ατόμων, ηλικίας 18-23 χρονών και το 35% των ατόμων, ηλικίας 25-35 έχουν ξοδέψει περισσότερα χρήματα σε καφέδες, παρά στο να επενδύσουν στην συνταξιοδότησή τους. Η έρευνα υποστηρίζει ότι αυτό είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι το 55% των Millennials δεν γνωρίζουν τη σημασία αυτού του είδους επένδυσης. Επίσης, οι Millennials δεν προβλέπουν πως θα πάρουν σύνταξη πριν τα 70 χρόνια τους και δεν θεωρούν σημαντική την αποταμίευση. Συμπερασματικά, χρειάζεται να αντιμετωπιστούν με διαφορετική προσέγγιση (USA Today).

Κάνε εγγραφή στο StudentLife Insights Newsletter για να είσαι up-to-date με ότι παίζει στον κόσμο των νέων. Κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα στο inbox σου!