Το StudentLife.com.cy είναι η μοναδική media πλατφόρμα της Κύπρου που απευθύνεται αποκλειστικά στο νεανικό κοινό, με πάνω από 110.000 επισκέπτες κάθε μήνα και με δυναμική παρουσία στα social media! Μέσα από καμπάνιες που αναλαμβάνουμε για πολλά brands αλλά και μέσα από τις δικές μας ενέργειες, έχουμε συνεχή επαφή με τη νεανική κοινότητα και έτσι μαζεύουμε πολύ σημαντικά insights.

H συνεργασία μας με την ΑΦΗΣ Κύπρου μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε την ανταπόκριση των νέων σε ένα θέμα που θα λέγαμε πως “δεν είναι ψηλά στα ενδιαφέροντά” τους, όπως η ανακύκλωση μπαταριών. Η πρόκληση ήταν να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε ένα κοινό που δύσκολα προσεγγίζεται, όπως μας εξήγησαν οι υπεύθυνοι της ΑΦΗΣ. Η καμπάνια αποτέλεσε μέρος της πλάνου επικοινωνίας που ετοίμασε και εκτέλεσε η OrangeApple Creative Solutions για την ΑΦΗΣ Κύπρου.

Η καμπάνια της ΑΦΗΣ βασίστηκε στην παραγωγή περιεχομένου και τη διανομή του μέσα από την ιστοσελίδα και τα social media του StudentLife.com.cy μιας και οι νέοι δεν ανταποκρίνονται στους παραδοσιακούς τρόπους διαφήμισης. Η ζωή τους είναι συνδεδεμένη με το smartphone τους και τα social media. Επίσης, περιλάμβανε και άμεση επαφή με το κοινό-στόχος μέσα από ειδικό event σε πανεπιστήμιο.

Οι ενέργειες που έγιναν:

Άρθρα: Η καμπάνια περιλάμβανε ενημερωτικά άρθρα, άρθρα με συμβουλές αλλά και ψυχαγωγικά. Ενημερώσαμε τους νέους τόσο για τα θετικά όσο και για τα αρνητικά της ανακύκλωσης μπαταριών (π.χ. Δες πού καταλήγει μια μπαταρία όταν χρησιμοποιηθεί και μετά ανακυκλωθεί!).

Τους παρουσιάσαμε “4 tips για να διαρκούν περισσότερο οι μπαταρίες σου!” και φυσικά τους είπαμε συγκεκριμένα πού να ανακυκλώσουν, Δες πού μπορείς να “πετάξεις” τις άδειες μπαταρίες στο πανεπιστήμιό σου!

Quiz: Ο λόγος που χρησιμοποιήσαμε τα quizzes είναι γιατί “ευχαριστούν” το κοινό. Είναι σύντομα και διαδραστικά, ψυχαγωγούν, διεγείρουν την περιέργεια και είναι shareable περιεχόμενο όπως είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας.

Στην περίπτωση της ΑΦΗΣ χρησιμοποιήσαμε και τους 2 τύπους quiz, Personality Quiz: “Εσύ τι μπαταρία θα έπρεπε να είσαι με βάση τον χαρακτήρα σου;” και Trivia Quiz: “Βρες τι μπαταρίες χρησιμοποιεί η κάθε συσκευή”.

Video: Η ομάδα μας προσπάθησε να σκεφτεί πρωτότυπες ιδέες για δημιουργία βίντεο που να μπορούν να καταναλώσουν οι νέοι χωρίς να τα θεωρούν διαφημιστικά. Έτσι, ετοιμάσαμε ένα βίντεο με θέμα5 τρόποι να βοηθάς το περιβάλλον χωρίς μεγάλο κόπο!”, που πάλι έδινε συμβουλές και σε ένα σημείο αναφερόταν στην ανακύκλωση μπαταριών.

Επίσης, ετοιμάσαμε ένα gallop video όπου ρωτήσαμε τους φοιτητές “Εσύ πόσα ξέρεις για την ανακύκλωση μπαταριών;“! Μέσα από αυτό δείξαμε τι πέτυχε η ΑΦΗΣ κατά το 2016, αφού μετά από κάθε ερώτηση εμφανίζονταν τα αποτελέσματα της χρονιάς.

On-campus Event: Η καλύτερη τακτική για να ενημερώσεις τους φοιτητές είναι να πας εκεί που βρίσκονται και να τους προσεγγίσεις με πρωτότυπo τρόπο. Μαζί με την ΑΦΗΣ βρεθήκαμε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εκεί καλέσαμε τους φοιτητές να παίξουν το Memory Game της ΑΦΗΣ και να ταιριάξουν τα ζεύγη εικόνων μεταξύ τους, που είχαν ως θέμα την ανακύκλωση μπαταριών και προέρχονταν από την τηλεοπτική διαφήμιση της ΑΦΗΣ.

Social media: Όλες οι ενέργειες προβλήθηκαν μέσα από τα κανάλια του StudentLife σε Facebook και Instagram, με posts, photo album, εικόνες αλλά και Instagram stories.

Αποτελέσματα:

Η ανταπόκριση των φοιτητών ήταν πολύ μεγάλη, όπως δείχνουν τα πιο κάτω αποτελέσματα:

  • Οι ενέργειες στα social media είχαν συνολικό reach που ξεπέρασε τις 170 χιλιάδες άτομα.
  • Το συνολικό engagement ήταν 5.453 (reactions, comments, shares, clicks).
  • Τα 7 άρθρα που ετοίμασε η ομάδα μας είχαν πάνω από 6.200 pageviews.
  • Τα 2 videos που έτρεξαν μέσω της σελίδας μας στο Facebook είχαν 16.130 video views, 55.202 reach & 998 engagement on posts.
  • Πάνω από 200 φοιτητές έπαιξαν το memory game της ΑΦΗΣ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και έδωσαν τα στοιχεία τους για να συμμετέχουν στην κλήρωση. Συνολικά πάνω από 600 φοιτητές ενημερώθηκαν για την ΑΦΗΣ, το έργο της και την ανακύκλωση μπαταριών.

Ενδιαφέρεσαι κι εσύ να φέρεις το brand σου κοντά στο νεανικό κοινό με online και offline δραστηριότητες; Επικοινώνησε μαζί μας για να το συζητήσουμε  στο 7000 99 20 ή στο [email protected]!