Η περίοδος Νοέμβρης-Δεκέμβρης είναι, παραδοσιακά, αρκετά crowded σε διαφημιστικές καμπάνιες! Πολλά brands τρέχουν τις προωθητικές τους ενέργειες τόσο offline αλλά και σε digital μέσα, ιδιαίτερα σε social media, καθιστώντας αρκετά δύσκολο ένα brand να ξεχωρίσει ανάμεσα σε αυτό τον “συνωστισμό” μηνυμάτων!

Παρόλα αυτά, τον περασμένο Νοέμβρη-Δεκέμβρη δημιουργήσαμε και τρέξαμε, σε συνεργασία με την Partners PR και με την Byte Digital Agency, μια καμπάνια για το γνωστό fashion brand Forever 21 που κατάφερε να ξεχωρίσει!

Η Forever 21, ως ένα νεανικό fashion brand, επέλεξε τη στήλη μόδας και ομορφιάς της σελίδας μας, StudentLife Trends, καθώς απευθύνονται στο ίδιο κοινό, δηλαδή νέους 15-25, κυρίως κοπέλες, που αγαπούν τη μόδα και τις νέες τάσεις.

Αντιλαμβανόμενοι τη δυναμική των social media και κυρίως την τάση που παρατηρείται προς το Instagram, δημιουργήσαμε μια μεγάλη social media καμπάνια που περιλάμβανε 3 activations.

Στόχοι της καμπάνιας

Η Forever 21 είναι ένα από τα brands που υποδεχτήκαμε στην Κύπρο το 2017. Το πρώτο κατάστημα Forever 21 άνοιξε στο The Mall of Cyprus και έχει ήδη αγαπηθεί από το νεανικό κοινό.

Στόχος λοιπόν της social media καμπάνιας ήταν η δημιουργία περισσότερου awareness για το brand και την παρουσία του στο The Mall of Cyprus, καθώς επίσης και η ενθάρρυνση του engagement με τη Forever 21 μέσω συμμετοχής σε διαγωνισμούς!

Τα 3 activations της καμπάνιας

  • Instagram Stories Διαγωνισμός:

Βλέποντας το τελευταίο διάστημα την απήχηση των Instagram stories, αποφασίσαμε μαζί με την Byte Digital Agency, να παρουσιάσουμε ένα διαγωνισμό για πρώτη φορά στα κυπριακά social media. Για να λάβει κάποιος μέρος στο διαγωνισμό λοιπόν, έπρεπε να κάνει screenshot και να ανεβάσει σε story για 24 ώρες, 1 από τα 5 ειδικά σχεδιασμένα Instagram stories της Forever 21.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δώσει μεγάλο virality στην καμπάνια, καθώς μέσω των stories ο διαγωνισμός και το brand μπήκε στα προσωπικά accounts των users, φτάνοντας έτσι στους δικούς τους followers. Επίσης, το δώρο που ήταν 10 δωροκουπόνια αξίας €100 από το κατάστημα Forever 21, ενθουσίασε το κοινό του StudentLife Trends και έδωσε μεγάλη ώθηση στον διαγωνισμό.

Για την προώθηση του διαγωνισμού χρησιμοποιήσαμε, πέραν από paid campaigns στα social media, το network από micro-Influencers του StudentLife Trends. Πάνω από 20 νέοι ανέβασαν επεξηγηματικά Instagram stories στα προσωπικά τους accounts, καλώντας τους followers τους να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ήταν εκπληκτικά και το reach του ξεπέρασε τις 150,000 .

  • Facebook LIVE Διαγωνισμός με 60 δώρα από τη Forever 21:

FOREVER 21 LIVE ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

LIVE ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Απάντησε τώρα στις ερωτήσεις και κέρδισε 30 δώρα από τη Forever 21!
Κάθε 2 λεπτά 1 τυχερός κερδίζει 1 δώρο + 1 Forever 21 limited edition power bank!

*Τα δώρα μπορούν να διεκδικήσουν μόνο όσοι συμμετέχοντες διαμένουν στην Κύπρο.

Μην ξεχνάς τον Instagram διαγωνισμό μας για 10 gift vouchers αξίας €100 από το κατάστημα Forever 21 στο The Mall of Cyprus! Μάθε πώς να λάβεις μέρος εδώ: http://bit.ly/forever21cy

Οι νικητές του LIVE Διαγωνισμού είναι:

Debbie Nicolaou
Maria Tyrimou
Maria Gregoriou
Άντρη Κολάνη
Δανάη Μιχαήλ
Stylia Rafailia Nikodimou
Κρίστια Γεωργίου
Anna Maria Katsarou
Κλεοπάτρα Χαπελή
Sophia Kyriacou
Eleni Solomou
Despina Iacovidou
Christiana Daniel
αναστασία .κ
Αθηνά Πεζιρκιανίδου
Antwnia Stelikou
Angelina Metaxa
Elina Socratous
Μαρία Έλληνα
Ioulia Xatzipetrou
Andri Elia
Sotia Vasileiou
Fotini Parpouna
Theodora Christou
Maria Aristeidou
Trayana Stefanova
Mary Elia
Lalla Pempetsiou
Maria Argyrou
Irene Stylianou

Όλοι οι νικητές θα λάβουν προσωπικό μήνυμα με λεπτομέρειες για την παραλαβή του δώρου τους! Καλές γιορτές σε όλους! #WEAREFOREVER #FOREVER21CYPRUS

Posted by StudentLife Trends on Wednesday, December 6, 2017

Για τη δημιουργία awareness και engagement και στο Facebook, που παραμένει η μεγαλύτερη social media πλατφόρμα στην Κύπρο, χρησιμοποιήσαμε το πλέον επιτυχημένο tool που αναπτύξαμε μέσα στο 2017, τον Facebook Live Διαγωνισμό.

Το Facebook LIVE στήθηκε με ένα branded background και με 60 ερωτήσεις που αφορούσαν το brand ή τη μόδα γενικότερα. Οι χρήστες είχαν την ευκαιρία απαντώντας στις ερωτήσεις να διεκδικήσουν 60 δώρα από τη Forever 21 μέσα σε 1 ώρα.

Η απήχηση του διαγωνισμού ήταν για ακόμη μια φορά τεράστια, με πάνω από 9k συμμετοχές (comments) ενώ το συνολικό engagement (reactions, comments, shares) ξεπέρασε τις 10k.

  • Influencers campaign μέσω Instagram giveaways:

Για ακόμη μεγαλύτερο reach της καμπάνιας, αξιοποιήσαμε γνωστούς Κύπριους Influencers που ασχολούνται με τη μόδα. Οι Influencers δημιούργησαν τα δικά τους outfits από το κατάστημα Forever 21 και ανέβασαν τις φωτογραφίες τους στα προσωπικά τους accounts στο Instagram. Οι followers τους έπρεπε να κάνουν mention δύο φίλους/ες τους κάτω από την φωτογραφία για να διεκδικήσουν το giveaway, που ήταν δωροκουπόνι για αγορές αξίας €100.

Με ένα πιστό νεανικό κοινό να τους ακολουθεί, οι Influencers κατάφεραν να ενισχύσουν την εικόνα του brand καθώς και το reach και engagement της καμπάνιας.

Αποτελέσματα της καμπάνιας

Ο συνδυασμός διαφορετικών καναλιών (Instagram, Facebook, Influencers accounts, Micro-influencers accounts) για τις ενέργειες τις καμπάνιας, είχε ως αποτέλεσμα πολύ μεγάλο reach και ψηλό engagement με το brand! Συγκεκριμένα, πετύχαμε:

  • 12,394 συνολικές συμμετοχές στους διαγωνισμούς
  • 4,080 συνολικές επισκέψεις στο landing page του Instagram Stories διαγωνισμού
  • 60,000 Facebook Reach
  • 242,000 Instagram Reach
  • Λαμβάνοντας υπόψη το virality της καμπάνιας, υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τις 280,000 impressions.

Θα ήθελες κι εσύ να προβάλεις το brand σου στο νεανικό κοινό με τρόπο που θα ενθουσιάσει; Επικοινώνησε μαζί μας για να το συζητήσουμε στο 7000 99 20 ή στο [email protected]!