Στο Trends.com.cy έχουμε δημιουργήσει ένα μεγάλο γυναικείο community – με περίπου 70,000 επισκέπτες κάθε μήνα και με δυναμική παρουσία στα social media. Οι αναγνώστες μας ενδιαφέρονται κυρίως για τη μόδα, την ομορφιά και το lifestyle και είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε πολλές από τις δραστηριότητες και ενέργειες που τους προτείνουμε! Αυτό λοιπόν το δυναμικό community αξιοποίησε και η γνωστή εταιρεία καλλυντικών Beauty Line!

Στόχοι καμπάνιας:     

Ο 1ος στόχος της καμπάνιας ήταν να δημιουργηθεί awareness για τη νέα εφαρμογή Beauty Line. Ο 2ος στόχος ήταν η ενθάρρυνση του κοινού να κατεβάσει την εφαρμογή. Μέσα από τις ενέργειες, θέλαμε όλες οι γυναίκες που αγαπούν την ομορφιά και περιποίησή τους να ενημερωθούν για όλα όσα μπορεί να τους προσφέρει η εφαρμογή αυτή.

Οι ενέργειές μας:   

Για να πετύχουμε τους παραπάνω στόχους, η καμπάνια που δημιουργήσαμε για το Beauty Line περιλάμβανε ένα συνδυασμό content marketing και social media campaign για περίοδο 2 εβδομάδων.

  1. Blog Post:

Ετοιμάσαμε λοιπόν 1 blog post με τίτλο “Αυτό είναι το mobile app που πρέπει σίγουρα να κατεβάσεις αν είσαι beauty lover!”. Το άρθρο προωθήθηκε μέσα από την ιστοσελίδα του Trends.com.cy και με διάφορες ενέργειες μέσα από τα κανάλια μας σε Facebook και Instagram.

Μέσα από το blog post ενημερώναμε το κοινό μας για το νέο app του Beauty Line και 5 λόγους γιατί να το κατεβάσουν. Με αυτό τον τρόπο εξηγούσαμε με έμμεσο τρόπο τις δυνατότητες της εφαρμογής αλλά και πώς αυτό το νέο app θα τους είναι χρήσιμο και αναγκαίο! 

2. Social Media Campaign:   

Η καμπάνια περιλάμβανε προώθηση του blog post στα social media channels του Trends.com.cy καθώς και στα προσωπικά κανάλια της ομάδας του Trends αφού πρόκειται για ένα app που ταιριάζει απόλυτα με το συγκεκριμένο κοινό.

Χρησιμοποιήσαμε το content που δημιουργήθηκε από το άρθρο και την ομάδα του Trends.com.cy για να δημιουργήσουμε engaging Facebook posts, Instagram posts & stories και Facebook & Instagram ads.

Instagram & Facebook post

Το native content που παράχθηκε από την ομάδα του Trends για το Beauty Line app ανέβηκε στα κανάλια του Trends.com.cy σε Facebook και Instagram παραπέμποντας το κοινό να διαβάσει το blog post και να κατεβάσει την εφαρμογή.

Instagram stories

Aξιοποιώντας τη δυναμική των Instagram Stories με Swipe Up, δημιουργήσαμε μια σειρά από εικόνες και φωτογραφίες οι οποίες παρουσίαζαν με ποιο τρόπο ακριβώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εν λόγω app.

Δημοσιεύτηκαν Instagram Stories τόσο στο account του Trends.com.cy, όσο και native content από τα προσωπικά accounts των κοριτσιών της ομάδας του Trends.

Αποτελέσματα:

H ανταπόκριση στις ενέργειες της καμπάνιας, κυρίως του γυναικείου κοινού στις ηλικίες 18-34, ήταν εντυπωσιακή. Εκτός από τα πολύ καλά αποτελέσματα σε pageviews λάβαμε και πολύ καλά αποτελέσματα σε social media όσον αφορά το reach & το engagement.

Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα που πετύχαμε ήταν:

  • Pageviews του άρθρου: 3,870
  • Clicks στο Beauty Line Landing Page: 680
  • Facebook & Instagram total reach: 55k+
  • Total social media engagement: 2.3k+

Θα ήθελες κι εσύ να προβάλεις το brand σου με τρόπο που θα ενθουσιάσει; Επικοινώνησε μαζί μας για να το συζητήσουμε!